„Na opravu budovy bychom využili devadesátiprocentní dotační titul na komunitní centrum. Máme rozplánované místnosti a vizi systému, jak by takové centrum mohlo fungovat. Uvažujeme i o zapojení nízkoprahové centra pro děti a mládež," sdělila Příbramskému deníku místostarostka Alena Ženíšková.

Mladí by v něm mohli využívat zrcadlový sál, tělocvičnu i výtvarné dílny. To vše za minimální poplatek či zdarma. Centrum by podle radních ale nemělo konkurovat profesionálním kurzům.

„Je tam velká zahrada, účel by to tedy splnilo. Zatím jsme ale s vedením Bedny nejednali," dodala Ženíšková. Radní proto návrh co nejdříve předají městské radě.
Za šest let provozu v Bedně nalezlo přes 1000 dětí a mladých lidí bezpečný prostor, odreagování, zábavu, ale i podporu a pomoc. Nabízí zázemí pro setkávání se s vrstevníky, širokou škálu volnočasových aktivit a možnost individuálního doučování.

V klubu s mladými lidmi pracují obvykle tři pracovníci. Ti jsou s nimi po celou dobu v kontaktu a jsou jim k dispozici. Každý den je připraven program, do kterého se mohou mladí lidé zapojit. S uživateli služeb řeší pracovníci celou řadu věcí. Během rozhovorů se dotýkají toho, co mladé lidi trápí, v čem si jsou nejistí a s čím by potřebovali pomoci a podobně.