Jak to vůbec v Bedně chodí, když se tu z pohledu některých lidí scházejí tak trochu „zlobivější" děti? Kdo má zájem, může se přijít podívat a informovat ve čtvrtek 14. března od 14 do 17 hodin. V ten den Bedna, kterou provozuje občanské sdružení Ponton, oslaví třetí narozeniny.

„Prostory Bedny otvíráme pro veřejnost vždy dvakrát do roka. Ten, kdo se chce o naší práci dozvědět víc, má možnost. Vítáme všechny, co se chtějí jen podívat, nebo i popovídat s pracovníky a porozumět smyslu naší práce," zve zájemce koordinátorka Kateřina Volfová.

Překvapením pro návštěvníky bude promítání krátkého videa, natočeného klienty Bedny s názvem Bedna – i děti mají své dny.

„Díky videu budou moci návštěvníci pochopit smysl Bedny z pohledu mladých lidí, kteří ji pravidelně navštěvují. Naši klienti řeknou svými slovy to, proč je pro ně Bedna důležitá a proč se sem rádi vracejí," přiblížila narozeninový program kontaktní pracovnice Bedny Bohunka Anlaufová.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Bedna je sociální služba, určená pro děti a mládež, které tráví rizikově svůj volný čas, a nebo jsou ohroženi sociálním znevýhodněním. Za tři roky provozu navštívilo Bednu přes 700 mladých lidí ve věku 11 až 20 let. Mnozí tu nalézají potřebný klid, odreagování, zábavu, ale i podporu a pomoc, když ji zrovna potřebují.

Do Bedny denně může přes 30 klientů

Bedna v Příbrami pracuje s dětmi a mládeží od roku 2010. Zařízení nabízí svým klientům bezplatný prostor pro trávení volného času, poradenství, podporu v obtížných situacích a možnost doučování. Celé zařízení je financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a rozpočtu České republiky prostřednictvím individuálního projektu Středočeského kraje, a to z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Díky této finanční podpoře může denně Bednu navštívit v průměru 32 dětí a mladých lidí.