Ponton, občanské sdružení, které Bednu zastřešuje, zve širokou veřejnost na den otevřených dveří nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Bedna pravidelně. V rámci tohoto dne Bedna oslaví páté narozeniny. Akce se uskuteční ve čtvrtek 12. března od 14 do 18 hodin.

Jak to v Bedně vlastně vypadá? Má práce s mladými lidmi smysl? Kdo v Bedně pracuje a kdo ji navštěvuje? Na tyto a podobné otázky dostanou návštěvníci odpověď.

„Máme radost, že můžeme společně letos oslavit už 5 let provozu Bedny a těšíme se na všechny, kdo se chtějí podívat, jak to u nás vypadá nebo se zajímají o to, jak konkrétně pracujeme s dětmi a mladými lidmi," zve veřejnost koordinátorka projektu Magdaléna Kočová.

A co zajímavého ještě návštěvníky v Bedně čeká? „Již tradičně se návštěvníci mohou těšit na krátké video, které jsme v Bedně natočili ve spolupráci se studenty příbramského gymnázia – GymTV. Jedná se o zbrusu nový Bedna klip, ve kterém se dozvíte, jak vidí Bednu děti a mladí lidé, kteří pravidelně využívají její služby," dodává Kočová. Během odpoledne vystoupí známý, mladý tanečník Jimi Jme a svou účast přislíbil také fotograf Dereck Hard, který tvoří publikace o mladých umělcích z ulice.

„Letos bude ještě připraven speciální dopolední program pro hosty z řad našich dlouhodobých podporovatelů a spolupracujících subjektů. Představitelům města Příbram a zástupcům Středočeského kraje budeme prezentovat, jak se nám daří práce s dětmi a mladými lidmi, a co je v Bedně nového," vysvětluje Jakub Václavů, ředitel organizace.

Na programu nebude chybět ani zmiňovaný Bedna klip. Bedna v příbramském Křižáku se občas dostane do řečí kvůli stížnostem obyvatel lokality, kterým se nelíbí, že se děti před zařízením scházejí a dělají hluk. Vedení Bedny se k upozornění pokaždé postavilo vstřícně se zájmem o nápravu. Tato problematika by mohla být jedním z témat, na které se mohou obyvatelé Křižáku přijít informovat při dni pro veřejnost.