„Opět se nám nějakým způsobem podařilo v tom našem hasičském počínání uspět. Vyhrát třikrát po sobě je přeci jen výjimečná událost, která se pravděpodobně už nebude opakovat," sdělil Příbramskému deníku člen týmu bezděkovských „Drtičů" Petr Peták.

A co všechno za takovým úspěchem stojí? Trénují bezděkovští více než ostatní, mají silnější motivaci,…?

„Zrovna ta motivace, byla v letošní sezoně pro nás na začátku asi největší problém. Vzhledem k tomu, že jsme zvítězili v předchozích dvou letech, bylo velmi obtížné, hlavně z kraje sezony, hledat motivaci a chuť do tréninku. Nemyslím si, že bychom trénovali více než ostatní, v letošním roce tedy rozhodně ne," poznamenal Petr Peták.

Za úspěchy je prý několikaletá práce, správný trénink, vývoj a účinné metody.

„Je třeba si hlavně uvědomit, že tento sport je týmová disciplína, kde je třeba maximálně využívat svoje přednosti, podávat stabilní výkony a hlavně v daný okamžik, za daných podmínek, při samotném výkonu závodit takzvaně hlavou. Jeden z velmi důležitých faktorů této skládačky, je samozřejmě také skutečnost, že jsme velmi zkušený tým, který dokáže předvádět výborné výkony, i když je pod tlakem okamžiku. Ale čerpám z našich zkušeností, takže na každý tým nemusí bezpodmínečně, to co jsem uvedl, fungovat. Každý tým, je přece jenom jiný," dodal Peták.

O následovníky se nebojí, ve vesnici je prý dětí dost a některé zájem o tento sport projevují.

„Spíš je otázka, jestli tento sport chtějí dělat, vydržet u něj a něco mu obětovat. V současné době jsou v Bezděkově podmínky pro tento sport naprosto perfektní. Vybavení je na špičkové úrovni, určitě je zde i spousta lidí, kteří tomuto sportu rozumí a mají zkušenosti, které nasbírali a samozřejmě je rádi předají. Tak uvidíme, kam nás budoucnost zavede. Každopádně náš tým už závodí poměrně dlouhou dobu, věk nezastavíme a tak budeme určitě rádi, když budeme mít možnost, vše co jsme se naučili, někomu předat," uzavřel Petr Peták.