„Pro sbory, které budou v Solopyskách přespávat, zajistili pořadatelé hudební překvapení," říká Stanislav Tichý z Brdské ligy.

Soutěže se mohou zúčastnit všechna hasičská družstva z celé České republiky i ze zahraničí na základě přihlášky k jednotlivým soutěžím v kategoriích muži a ženy. Brdská liga je otevřenou mezinárodní soutěží. Za přihlášku k soutěži se považuje zaplacení startovného. „Brdské ligy se pravidelně účastní hasičské sbory z Benešovska, Berounska, z okolí Prahy a hlavně z Příbramska," připomíná Tichý.

Soutěž bude probíhat podle pravidel Brdské ligy v kategoriích muži a ženy. Kompletní pravidla jsou zájemcům k dispozici na www.brdskaliga.cz. K měření času se použije elektronická časomíra. Nejúspěšnější týmy ve svých kategoriích získají krásné poháry a věcné ceny.

Registrace družstev do soutěže je z organizačních důvodů nutná minimálně 30 minut před začátkem.

„Pořádající sbory zvou všechna hasičská družstva k účasti a také fandy hasičského sportu na zajímavou a netradiční podívanou, kde nebude nouze o kvalitní časy v požárním útoku," láká diváky a soutěžící Stanislav Tichý.