V aukci tak mohou lidé nakoupit elektřinu či plyn až o 30 procent levněji. Čím větší bude počet domácností a objem poptávané energie, tím nižší ceny je možné dosáhnout. Přihlášení do aukce je přitom bezplatné. Je nutné, aby zájemci donesli na kontaktní místa v Infocentru nebo do Galerie Ludvíka Kuby v Březnici potřebné doklady. Těmi jsou kopie smlouvy za elektřinu či plyn včetně případných dodatků a všeobecných obchodních podmínek za každé odběrné místo.

Dále je nutné přiložit kopie ročního vyúčtování včetně detailního rozpisu spotřeby a aktuálního rozpisu záloh opět za každé odběrné místo a informace o způsobu placení záloh. „Na veřejné projednání ohledně aukce, které se konalo začátkem července, dorazilo asi 20 lidí," sdělil Příbramskému deníku starosta Březnice Jiří Štěrba.

Lidé se mohou přihlašovat v červenci každou středu od 13 do 17 hodin. V srpnu pak každé úterý a středu od 13 do 17 hodin. „Zatím přišlo podat přihlášku pokaždé tak šest lidí," hodnotí situaci vedoucí odboru kultury Petra Bartoníčková.