Jednotka březohorských hasičů je určená především pro zásahy u dopravních nehod. V současné době mají za sebou celkem přes sto výjezdů nejen k dopravním nehodám či požárům, ale také k zásahům při povodních, likvidaci padlých stromů a podobně.

„Rozšířit zázemí bychom moc potřebovali, sloužit má především hasičům, kteří se účastní výjezdů, pro které je třeba zajistit dobré podmínky," přiblížil záměr vybudování zázemí a ložnice pro sloužící hasiče jejich velitel Radek Blajer.

Mělo jít o půdní vestavbu, která by měla vzniknout v prostoru nad garážemi s hasičskou technikou. Tam mělo vzniknout několik místností a sociální zařízení zejména pro potřeby výjezdové jednotky hasičů. Radnice proto zažádala o dotaci u ministerstva vnitra, ale neuspěla.

Hasičská zbrojnice SDH Březové Hory.
Příbram zažádala o dotaci pro rekonstrukci hasičské zbrojnice SDH Březové Hory

„Ve spolupráci z hasičskou jednotkou z Březových Hor jsme požádali o dotaci ve výši asi 2,6 milionu korun na rekonstrukci hasičské zbrojnice. Rádi bychom březohorským hasičům touto cestou mohli dopřát modernější zbrojnici, protože jsou velice aktivní a pomáhají městu nejen v krizových situacích při požárech a povodních ale i při kulturních a společenských akcích,“ řekl starosta města Jan Konvalinka.

Poslední větší investicí do budovy hasičské zbrojnice na Březových Horách byla v roce 2009 oprava střechy právě nad garážemi.

Ze čtyřdenní cesty členů Sboru dobrovolných hasičů Březové Hory do zahraničí.
Březohorští hasiči udržují spolupráci s hasiči v Nizozemsku