Pravděpodobnou chybou bylo zřejmě opět to, že řidič auta vyjíždějícího z ulice Za sokolovnou nedal přednost vozu na hlavní silnici. Dopravní situaci v Březnici komplikují letos také opravy a s nimi spojené uzavírky a objížďky.

„Můžeme se obrátit na příbramský odbor dopravy ohledně změny značení, omezení rychlosti a podobně," sdělil Příbramskému deníku starosta Petr Procházka.

Co je ale těžko ovlivnitelné, je chování řidičů. „Minimálně z padesáti procent spočívá vina v jejich neukázněnosti," dodal starosta.

Nehoda na křižovatce ulic Bubovická a Za Sokolovnou v Březnici. Zdroj: policie ČRPo nehodách se z řad místních ozývaly návrhy nejen na změnu značení, ale i na zřízení retardérů. Ty ale podle starosty s největší pravděpodobností nepřipadají v úvahu. „Není to o tom, co rozhodnu já, ale odbor dopravy. Vzhledem k tomu, že retardéry jsme zkoušeli do 9. května ke školkám, očekávám, že v Bubovické je zřejmě nepovolí," objasnil Procházka.

Prvním krokem k takovým opatřením je žádost místních. „Ideálně by se mělo stát to, že přijde iniciativa od občanů, písemně či mailem. Na základě toho můžeme požádat o změnu značení," uzavřel starosta.

V případě vyhovění žádosti by nové značení mohlo sloužit řidičům zhruba za dva měsíce.