Ředitelka domova Jaroslava Kocíková vyzvala prostřednictvím místního rozhlasu zaměstnance i klienty, kteří mají chuť akci podpořit, aby přišli na první informativní schůzku do jídelny. A přišlo jich opravdu hodně! Nezůstalo jen u informací, po úvodním připomenutí, oč půjde a že společné zpívání zprostředkuje ostatním čtenářům Příbramský deník, se začalo hned s nácvikem.

Hana Kubištová, nová vedoucí sociálního úseku omluvila nepřítomnost harmonikáře a vysvětlila, že hudební doprovod zazní z reproduktorů. Notebook obsluhovala Iva Čermáková. Kolem 70 lidí začalo zpívat nejprve Půjdem spolu do Betléma. Někteří zpočátku nesměle, ale po zazpívání první koledy, kdy si osvěžili text, se podruhé do hlasivek víc „opřeli."

Klientka Zdeňka Procházková se raději při zpívání dívala do textů, které Hana Procházková několikrát okopírovala a dala zájemcům k dispozici. „Doma jsem zpívala u stromečku moc ráda," řekla s patrným dojetím.

„Jsem ráda, že vás přišlo tolik. Nemusíte se bát, když vám melodie někdy ujede, zpíváme přece pro radost a při další zkoušce to půjde zase lépe," povzbuzovala Jaroslava Kocíková „sbor". Ten ještě vyzkoušel Nesem vám noviny a Narodil se Kristus Pán.

Marie Břeňová