AGENTURA BRDY
Dalším bodem jednání bylo také založení destinační agentury Brdy, jejíž vznik už v červnu neprošel hlasováním. V pondělí už zastupitelé měli k dispozici podrobnější informace.

O založení agentury usiluje Miloš Vedral. Podle něj by rozšířila nabídku v oblasti cestovního ruchu v regionu. Cílovou skupinou s velkým návštěvnickým potenciálem jsou podle Vedrala lidé z okolí Plzně a Prahy. Za více než půl roku od zpřístupnění brdské přírody není podle Vedrala zajištěná dostatečná infrastruktura či nabídka služeb.

Návrh už dříve podpořil i starosta Jindřich Vařeka. Očekává zvýšený zájem lidí o návštěvu Brd a Příbram by si neměla nechat ujít příležitost cestovní ruch podpořit. Názor nezměnil ani v pondělí. Původní návrh nakonec zastupitelé odsouhlasili těsnou většinou 13 hlasů.

MAJETEK MĚSTA
Zastupitelé se zabývali také zprávou hodnotící stav vodohospodářského majetku s ohledem na technický i ekonomický stav. Z ní vyplývá, že o majetek se nyní pečuje nejlépe za posledních několik let.
Letos se poprvé po deseti letech podaří celé nájemné vrátit zpět do obnovy vodohospodářského majetku. V příštím roce by mělo dojít k výměně sítí na důležitém dopravním tahu, a to v Obecnické ulici zhruba na úseku 200 metrů od kruhového objezdu směrem k pneuservisu.

CENTRUM MAGDALÉNA
Příbramské centrum Magdaléna zabývající se léčbou závislostí v pondělí získalo od vedení města podporu 20 tisíc korun na terénní programy. Místostarostka Alena Ženíšková uvedla, že centrum rozšiřuje program terénních programů, jejich činnost se osvědčila a to je důvod, proč by je město mělo podpořit.


FARNÍ CHARITA PŘÍBRAM
Dotaci získala i příbramská Farních charita. Přestože rada jejich žádost o dotaci nedoporučila, místostarostka nakonec navrhla příspěvek deset tisíc korun, pokud by tím zastupitelé podpořili i výtvarné potřeby pro děti a přispějí na pronájem lanových aktivit. Návrh zastupitelé nakonec schválili.