Částku vybrali například za sběr papíru nebo dobrovolné vstupné na školních akcích v rámci projektu „Děti dětem“, jak ho nazývá zástupkyně ředitele školy Dagmar Moravcová. Zástupci nemocnice ocenili především délku spolupráce obou organizací i to, že dospívající mládež dokáže myslet na druhé.

„Je fantastické, že zdravý dospívající člověk má chuť něco vymyslet a pomoci druhým, třeba svým kamarádům, kteří se dostanou do složité životní situace a například ocitnou se v příbramské nemocnici. Jste obdivuhodní, že pravidelně přicházíte s darem pro naše dětské oddělení, jste mládež, která má svou hodnotu,“ poděkoval žákům ZŠ Jiráskovy sady ředitel nemocnice.

Ilustrační snímek
Policie radí, jak bezpečně zacházet se zábavní pyrotechnikou


Primář dětského oddělení ocenil i přístup, že dar přicházejí děti předat osobně, protože právě osobní styk a lidské vztahy se podle něj ze současné společnosti díky rozvoji technologií vytrácejí. „Děkuji vám za děti i sám za sebe, že jste takoví, protože nejdůležitější ze všeho jsou lidské vztahy. Ty se netvoří u počítače, ty se tvoří přímou komunikací,“ řekl Pavel Marček.

Mikuláš a čerti řádili v březnickém konviktu.
OBRAZEM: Čertovské hrátky v Březnici


Žáci se také zajímali o tom, na co finanční dar dětské oddělení použije. „Za vybrané peníze nakoupíme nějaké hračky, ale především chceme koupit barevné povlečení pro děti, protože to jim ten pobyt v nemocnici zdomácní,“ prozradila vrchní sestra dětského oddělení Zuzana Jíchová. Jak dodal ředitel nemocnice na děti má kladný dopad i například to, jestli spí v povlečení se Spidermanem místo klasického bílého nemocničního, díky tomu jim pak v nemocnici tak smutno.