Budova mateřské školy je situována v ústraní, na okraji staré Příbrami, kousek pod Svatou Horou a honosí se jednak významnou historickou podobou, ale i výjimečnou rozlehlou zahradou, kde jsou zóny pro vzdělávání, pro zážitkové činnosti, zóny klidu i pohybových aktivit s mnoha herními prvky.

Budova má překrásné původní interiéry, které jsou pravidelně udržovány drobnými či většími úpravami. V dolním patře jsou šatny, toalety, umývárna, jídelna, kuchyně, prostorná hala a třída, kde sídlí menší děti Kytičky. V prvním patře je třída starších dětí Sluníček, sborovna, ředitelna a dětská ložnice s koupelnou. Školka má i rozlehlou půdu, která je ovšem přístupná pouze pracovníkům mateřinky.

Ve sklepních prostorách je mimo jiné i hojně využívaná keramická dílna. Kytičky mají jídelnu ve třídě, ale samostatnou ložnici s koupelnou. Sluníčka mají zvláštní jídelnu v přízemí, odpočinek probíhá ve třídě na mobilních lehátkách.

V srpnu loňského roku byla v celé mateřské škole vyměněna okna a zároveň i vchodové dveře. Budova je zabezpečena, do školky mají přístup návštěvníci za použití videozvonku, tím se liší od většiny ostatních příbramských školek, které mají většinou už vstup na otisk prstu rodičů.

Školkový vzdělávací program se jmenuje „Kdo si hraje, nezlobí“ a to je také motto všech aktivit.

Za týden si představíme děti z MŠ Klubíčko v Příbrami. V tištěném vydání Příbramského deníku však již ve středu 20. března 2019!

Lesní klub „Jsem lesem“ v Dobříši.
Děti tráví většinu dne venku, odpočinout si mohou v jurtě
Potěšit svým vystoupením přišly v adventním čase děti z MŠ Kličkova vila klienty denního stacionáře Farní charity Příbram.
OBRAZEM: Děti přišly potěšit klienty denního stacionáře