Tato lesní školka využívá zázemí mongolské jurty, která stojí v rozhlehlé zahradě v okrajové části Dobříše zvané Brodce. Momentálně je otevřena od pondělí do středy od osmi do patnácti hodin. Postupně bude otevírat dle zájmu další dny v týdnu, případně prodlužovat dobu, ve které děti mohou užívat náruč přírody a péče jejich dospělých průvodců.

Lesní klub „Jsem lesem“ v Dobříši.Zdroj: DENÍK/Šárka SpáčilováDěti mají jedinečnou možnost trávit větší část dne venku, ale s možností se před nepřízní počasí ukrýt. Prožívají tak intenzivně nejen proměny a podoby přírody v různých ročních obdobích a částech dne, ale také vyrábějí a tvoří převážně z přírodních materiálů a poznávají různé slavnosti, které se vážou k ročnímu koloběhu. Odpolední odpočinek probíhá v zázemí vytápěné jurty, která poskytuje veškerý komfort.

Samozřejmou součástí předškolního vzdělávání jsou návštěvy divadel, výstav, muzeí a podobně. Vzdělávání probíhá stejně jako u běžných školek v souladu s dokumentem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, takzvaným Rámcovým vzdělávacím programem.

Za týden si představíme děti z MŠ Kličkova vila v Příbrami. V tištěném vydání Příbramského deníku však již ve středu 13. března 2019!

Kryštof Pechač se narodil 28. února 2019 s váhou 3,59 kg a mírou 55 cm Olze a Romanovi z Libíně.
FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili
Fotokvíz: Poznáte město na Příbramsku?
FOTOKVÍZ: Poznáte město na Příbramsku?