Konec prací se o několik týdnů posunul z důvodů archeologických nálezů. Teď se práce blíží ke svému závěru. Podle starosty se dokončení chodníků a ostatních částí projektu v úseku ulic Plzeňská a Milínská očekává do 31. července.

V dolní části náměstí vyrostly nové kontejnery na odpad. Vedle kontejnerů je umístěna nové plocha na vylep plakátů. Před několika dny bylo usazeno několik laviček. Na zakotvení čekají odpadkové koše, které se umístí v okolí náměstí. Dělníci také pokládají nové schody, které už zítra přivedou návštěvníky Noci kostelů do kostela sv. Jakuba. V jeho okolí se také pohybovalo několik zahradníků, kteří zalévali nově vzniklé záhony a vysazené stromy.

„Včera a dnes finišují dokončovací práce na centrální ploše náměstí. Včera jsem sledoval montáž nových sloupů veřejného osvětlení. Proběhla montáž replik historických lamp před budovou bývalého ředitelství Rudných dolů Příbram. Začala rekonstrukce kašny u bývalé fary, dláždí se v části Milínské a Plzeňské ulice," shrnul výčet prací starosta.

Na první pohled je nejvíce rozestavěným místem na náměstí kašna v dolní části náměstí. Její dokončení je naplánováno na 31. srpna. „Proti původní smlouvě došlo k posunutí termínu dokončení kašny. Práce se zkomplikovaly vzhledem ke složitosti instalace kašny a dodávky komponentů," uzavřel starosta.
Nejbližší akcí, která se na náměstí uskuteční, je promítání zápasů naší reprezentace na ME ve fotbale. V době jeho konání bude prostor kolem kašny ohraničen.