Aby služba, která funguje tak, že vůz objednáte pomocí mobilní aplikace a předem se dozvíte hodnocení řidiče, jeho podobu i konečnou cenu cesty, splnila místní vyhlášky, spolehne se Bolt na rozdíl od velkých měst na některé místní taxislužby. Lidé tedy dál budou využívat místní taxikáře, ale přibude jim možnost, jak si auto objednat a cestu zaplatit.

„Naši stávající uživatelé se na nás obrací s tím, zda-li je možné, aby byl Bolt dostupný i v menších městech, odkud oni pochází a kam se vrací za rodinou či přáteli. My se této poptávce snažíme vyhovět. Proto jsme se rozhodli naší aplikaci nabídnout lokálním taxislužbám za velice výhodných podmínek,“ uvedl Jakub Dvořák, Country Manager platformy Bolt pro Českou republiku.

Rally Příbram 2020
Podpora města nestačí! Rally Příbram má problémy s rozpočtem, hrozí i zrušení

Zdůraznil, že jejich zákazníci se dál nechají vozit lidmi, které znají, jen si je budou moci přivolat snadněji prostřednictvím aplikace. „A navíc dopředu vědí, kolik za cestu zaplatí vzhledem k tomu, že cenu stanovuje aplikace,“ doplnil Jakub Dvořák.

V Příbrami nabízí svoje služby například Michael Mottl. „Určitě s nimi nechci spolupracovat, umím si poradit sám,“ řekl a poznamenal, že ho nikdo z Boltu zatím ani nekontaktoval.

Spojení s alternativním dopravcem ve městě naopak využije podle informací mediální zástupkyně Boltu Sylvy Sulaimanové taxislužba, kterou provozuje firma DuSo Travel CZ.

Sportovní a rekreační areál Nový rybník v Příbrami.
Město Příbram zvažuje, že zavře areál Nového rybníka. Rozhodne chování lidí

Kromě Příbrami se na aplikaci mohou těšit i cestující v Kralupech nad Vltavou. Ve středních Čechách už služba funguje například v Kladně a Mladé Boleslavi. Služba Bolt dnes působí ve čtyřiceti zemích Evropy a Afriky a má registrováno přes 50 milionů zákazníků.

Alternativní dopravci právě typu Bolt nebo Uber se v minulosti často dostávali do sporu s tradičními taxislužbami a radnicemi. Postupně byly vyhláškami a zákony podmínky pro jejich provoz srovnávány s taxikáři. Jedním z řešení je uvažované spojení s místními taxislužbami.