Takhle nějak to chodí při tradiční soutěži O nejlepší bramborový salát v restauraci U Reichertů na Březových Horách. Očíslované vzorky neodmyslitelné sváteční pochoutky si hodnotí navzájem už sedm let nejen soutěžící, ale všichni, kteří si přijdou na Boží hod do hospůdky jen tak posedět. Soutěž před lety založil SDA čili Spolek dobrovolných akademiků z Březových Hor. 

Soutěž O nejlepší bramborový salát v restauraci U Reichertů na Březových Horách. Vítězka Ivana Svobodová.Počet čárek zhruba po dvou hodinách ochutnávání a hodnocení rozhodl o vítězství bramborového salátu Ivany Svobodové, která prý v minulosti obsazovala většinou druhá, třetí místa. V čem podle ní tentokrát tkví tajemství úspěchu?

„Samozřejmě, že se salát musí dělat s láskou, ale hodně záleží na okurkách. Když jsou špatné, dobrý salát neuděláte. A taky je potřeba vybrat dobrou cibuli, musí být pálivá, přitom jemná, která do druhého dne nezmění chuť. Taky do salátu přidávám pravou šunku. Letos jsem si právě moc nevěřila, protože jsem ze zdravotních důvodů vynechala tatarku, s majolkou jsem šetřila. No a jak je vidět, podařilo se," usmívá se vítězka.