Automobily musí využít objízdnou trasu přes ulice Legionářů, kolem aquaparku na třídu Osvobození a dále kolem Q-klubu směrem na Ryneček po ulici Březnická. Důvodem pro uzavírku je oprava železničního přejezdu.

Dvořákovo nábřeží
Od pondělí 10. dubna pak musejí řidiči počítat s dalším omezením provozu. Oddělení silničního hospodářství městské úřadu vydalo oznámení o uzavření vjezdu do ulice Dvořákovo nábřeží včetně parkoviště, a to od křižovatky s Plzeňskou ulicí. Uzavírka potrvá do 8. května. Důvodem jsou výkopové práce pro uložení dešťové kanalizace.

Ilustrační foto
Tipy na víkend: na jarmark nebo koncert, vyberte si

Skalka
Až do konce září musejí řidiči počítat na D4 v křižovatce Skalka s objízdnou trasou kvůli výstavbě mostu. Objížďka po silnici třetí třídy od Dlouhé Lhoty, okružní křižovatce a nové spojce na Dubenec potrvá až do zprovoznění nového mostu na konci září.

Stavbaři začali 25. března ráno bourat most přes dálnici D4 na křižovatce Skalka na Příbramsku.
Do mostu na křižovatce Skalka se zakously bagry

Vranovice
Od 18. dubna pak čeká na řidiče další dlouhodobá komplikace a to z důvodu rekonstrukce mostu na silnici I/18 v obci Vranovice. Potrvá zhruba půl roku do 31. října. Osobní automobilová doprava povede z Bohutína přes Vysokou u Příbramě do Narysova a pak na Třebsko, Strýčkovy, Nesvačily a do Rožmitálu.

Přírodovědec František Pojer v příbramské redakci Deníku.
František Pojer: Česká příroda je dynamická a mění se v čase