Při úvodním setkání účastníci pohovořili o projektu i o dílčích výstupech. Následovala návštěva obce Dolní Hbity, kde byl připraven pestrý program. V jeho rámci navštívili mateřskou školu, obecní úřad, kde je přivítal starosta obce Jan Michálek a následovala i prohlídka budoucího informačního centra a hasičské zbrojnice.

Odpoledne strávili opět v Solenicích, kde se starostou Janem Mátlem prošli nově zřízenou naučnou stezku, jež vznikla na základě tohoto projektu. Starosta návštěvníkům z Herrsteinu představil jednotlivé tabule, na kterých je historie, řemesla, fauna a flora obce. Na ně přispěly i děti z místní základní školy zajímavými kvízy. Naučná stezka je v délce kolem tří kilometrů s 10 informačními tabulemi.

V pondělí 17. června na příbramském letišti zažila skupina z Jedličkova ústavu a školy jeden z nejdobrodružnějších okamžiků v životě.
Lidé z Jedličkova ústavu si i přes komplikace užili seskok padákem

Večer se všichni sešli v místní hasičské zbrojnici, kde došlo na jednotlivé prezentace práce z průběhu tří let trvání projektu. Veřejnosti byla představena kniha, omalovánky a pracovní listy, které byly vytvořeny v rámci projektu Erasmus+. Závěrem našeho setkání došlo i na společné grilování a pak už následovala cesta zpět domů.

Vladimíra Čedíková

Ilustrační foto.
Řidič se snažil shodit policejní auto ze srázu. Skončil v psychiatrické léčebně
Jedno slunečné odpoledne na konci května se děti z Mateřské školy Kličkova vila vypravily se svými rodiči na cestu do pohádkového lesa, kde je čekalo obrovské dobrodružství.
Děti z Kličkovy vily zdolaly pohádkovou stezku