Ta je totiž už pěknou řádku let opuštěná a za tuto dobu se stala skladištěm odpadků všeho druhu, úkrytem pro bezdomovce a navíc feťáckým doupětem.
V přízemí a v prvním patře objektu se povalují nejrůznější části oděvů, role koberců, dokonce i vysloužilý nábytek. Zákoutí pod schody do prvního patra navíc slouží lidem bez domova jako úkryt před větrem. Nepřehlédnutelnými se však stávají všudypřítomné láhve a krabice od alkoholu.
Redaktoři Příbramského deníku v budově našli dokonce prázdnou plechovku od toluenu, což o přítomnosti uživatelů drog bezesporu svědčí. „Slyšela jsem, že si tam chodí hrát děti. Co to může být za matku, která tam své děti pustí, pokud to vůbec ví?“ kroutila nevěřícně hlavou Pavlína Moulisová. „Kdybych zjistila, že tam moje dítě chodí, dostalo by takový nářez, že by se té stavbě příště vyhnulo obloukem,“ podotkla striktně Pavlína Moulisová.
Město vlastní pět devítin zchátralé stavby, která zůstala po požáru nevyužitá. Vlastníkem zbylých čtyř devítin je Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Jeho nabídku, odkoupit zbylý podíl za bezmála tři miliony korun, minulý rok město odmítlo. „Budova patologie je ruina a za peníze, za které ji nabízí Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, což je asi 2,8 miliony korun, ji město vykoupit nehodlá,“ řekl tehdy mluvčí příbramské radnice Jiří Kubík.