Přestřižení pásky se ujal ředitel odboru regionální politiky Radek Kubeš z Ministerstva pro místní rozvoj, středočeský radní pro regionální rozvoj, cestovní ruch a sport Martin Draxler, místostarosta obce Michal Zdeněk a starostka Hvožďan Markéta Balková.

V úvodu programu vystoupily Bělčické mažoretky. O bohatý sportovní program se postaraly děti z hvožďanské základní školy, které budou hřiště využívat nejvíce. V exhibičním nohejbalovém utkání se utkal NK Třemšín a SK Vacíkov a v malé kopané Stará Garda Hvožďany a TJ Sokol Hvožďany.

Realizace hřiště mohla vzniknout díky dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj ve výši téměř 5 milionu korun, a dotaci ze Středočeského kraje z Fondu obnovy venkova ve výši 779 000 korun a zbylé finance ve výši čtyři miliony korun z rozpočtu obce.

Na hřišti jsou dva tenisové kurty. Na své si přijdou i nohejbalisté, volejbalisté. Z dalších míčových sportů je to malá kopaná a házená. Nejen teenageři si mohou zahrát streetbasket. Kolem hřiště je atletický ovál se 2 dráhami a 60 m dráha na sprint. V další etapě se počítá s vybudování zázemí pro hřiště a dovybavením areálu osazením fitness parku.

Jarmark v Rožmitále pod Třemšínem.
OBRAZEM: Jarmark v Rožmitále pod Třemšínem nabídl i výstavu traktorů
V Jincích v sobotu uspořádali akci na počest 100. výročí vzniku Československa. Slavnostní zasazení památné lípy svobody se uskutečnilo v areálu historické huti Barbora.
OBRAZEM: V Jincích sázeli lípu svobody