Centrum vede Příbramačka Vladimíra Míková, která je na základě svých zkušeností ochotná lidem naslouchat, poradit, popovídat si. Povídání a posezení u kávy a čaje je zrovna náplní dnešní hodinky od 13 do 14 hodin. Příští čtvrtek je na programu ve stejnou dobu dechové cvičení.

Šanci v příbramské Amelii mohou najít i ti, kterým se podařilo nad nemocí zvítězit a hledají práci. K „nakopnutí" zpět do pracovního života slouží program Amelie Návrat do zaměstnání, stačí se jen přihlásit.
Slavnostního otevření příbramského Centra Amelie se zúčastnila také Andrea Tiefenbachová, která je zapojená do programu na hledání práce.

„Bylo to docela zábavné, nejdřív se všichni štosovali u dveří, ale pak přeci jen vešli dovnitř a už to bylo lepší. Přišly i sestry z onkologie, které všechny moc dobře znám, jsou moc bezvadné, a pak Pavla Tichá měla slavnostní přípitek, no a pak byla volná zábava, byly tam zdravotní sestry z Pleše. Občerstvení taky bezva," popisuje první momenty v nově otevřeném centru Andrea. Přesto, že další běh programu Návrat do zaměstnání zdaleka nekončí, podařilo se Andree navázat spolupráci s Charitou Nový Knín. „Zatím není nic jistého, ale spolupráci mám přislíbenou," prozradila Příbramskému deníku Andrea.

Projekt psychosociální pomoci, kterou poskytuje příbramské Centrum Amelie, připravovala od podzimu 2005 Pavla Tichá, v té době 36letá invalidní důchodkyně po první onkologické léčbě s mnohaletou praxí v projektovém řízení a marketingové komunikaci. Byla si jistá, že je nutné v systému péče o onkologicky nemocné řadu věcí změnit. „Vstoupila jako dobrovolnice na lůžkovém oddělení Onkologické kliniky 1. LF UK Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Poháněná touhou „polidštit" systém péče o onkologicky nemocné, se pustila do budování organizace, jejíž vize se dodnes v podstatě nezměnila," stojí na webových stránkách sdružení Amelie.