„Věřili jsme, že se nám to nakonec podaří, ale vzhledem k tomu, že při dnešní kontrolní prohlídce stavby byly zjištěny nedostatky, které nebude možné do sobotního dne odstranit, musíme s politováním oznámit, že se plánovaná Opening party 29. 9. v Junior klubu ruší,“ sdělila mluvčí města Pavlína Svobodová.

Původně měl mít klub na otevírací akci výjimku, bohužel kvůli zajištění bezpečí a zdraví návštěvníků není možné akci uspořádat, uvádí se v tiskové zprávě z radnice.

V současné době město řeší, jakou formou bude klub provozovaný. Do začátku října mohou zájemci o pronájem podávat své nabídky. Město ale požaduje minimální nájem 545 tisíc ročně, což je částka kolem 45 tisíc měsíčně a každý týden pořádání minimálně tří kulturních akcí.

Pokud se žádný zájemce nenajde, tak se ve hře i možnost, že zařízení provozovala příspěvková organizace města Sportovní zařízení města Příbram. Podle původně uzavřené smlouvy měla být stavba dokončena už v letos červnu. Celá akce tak působí dojmem, že se měla konat jen proto, aby se rádoby otevření klubu stihlo ještě před komunálními volbami.

Ilustrační foto.
Příbramští vodohospodáři zažili horké chvilky