K Noci kostelů se připojují v pátek také Sedlčany. V kostele sv. Martina začíná program v 18 hodin a konec je avizován na 21.15 hodin. Od 18 do 20 hodin budou mít zájemci mimořádnou příležitost pohlédnout na město z kostelní věže. Po zvonění zvonů, které ohlásí v 19 hodin oficiální zahájení akce a po úvodním projevu Stanislava Glace, bude následovat do 19.40 koncert. Na něj naváže komentovaná prohlídka této významné kulturní a církevní památky. Při ní se dozvědí posluchači například to, že gotickou stavbu vybudovali v roce 1374 Rožmberkové přestavbou starého románského kostela. Nový kostel vypadal zcela jinak než dnes – byl obehnán hradbou a příkopem. Bránou, kterou lze dodnes rozeznat na zdivu staré zvonice, se vjíždělo po padacím mostu do opevněného areálu kolem kostela, který byl jediným útočištěm v době nebezpečí. Od 20 hodin bude program pokračovat besedou, zamyšlením a informacemi o víkendových akcích vhodných pro děti. Evangelická církev metodistická zve na společně prožité chvíle od 18 hodin do svého sídla v Havlíčkově ulici. Hlavní organizátor Jiří Oubrecht nabízí prohlídku modlitebny, bude mít v čajovně připraveno pro návštěvníky občerstvení, nabídne projekci fotografií a na kytarový koncert Adama Říhy. Ten začíná ve 21.30 hodin.

Páteční Noc kostelů nemine ani ten dolnohbitský. V kostele Svatého Jana Křtitele začne v 19.30 hodin koncert Laudate Dominum, při němž účinkují Michaela Káčerková (varhany) a Lada Soukupová (soprán). Úvodní slovo o historii kostela přednese farář Zbigniew Grzyb. „Varhany jsou nově naladěné, což spolu s kvalitním obsazením slibuje překrásný hudební zážitek," těší se starosta Dolních Hbit Jan Michálek.

Bohatý program čeká návštěvníky v Příbrami, a to v kostele na Březových Horách a na náměstí TGM. Nejinak tomu bude i v kostele na náměstí v Březnici.