Obnova městské zeleně po třiceti letech. Také k tomu se letos chystá město Dobříš. Protože se akce nemůže obejít bez kácení starých a nevhodných dřevin, je to pro obyvatele téma citlivé. Jejich názory na předložený návrh revitalizace mělo ukázat první jednání u kulatého stolu.

„Sál, kde se jednání konalo není velký, ale bylo plno. Lidé z různých lokalit se ptali odborníků, podávali různé návrhy…, diskuze měla klidnou atmosféru a rozhodně nebyla poslední. Hodláme v kulatých stolech pokračovat i na jiná témata, jako je spolkový dům nebo rekonstrukce zimního stadionu a podobně," hodnotí premiéru „kulatého stolu" dobříšská zastupitelka Denisa Havlíčková.

U kulatého stolu se řešily otázky týkající se navrhovaného kácení topolů, možnost dosadby ovocnými či jehličnatými stromy v centru města, náhrady a dosadby keřů, ale také další péče o veřejnou zeleň a zapojení samotných občanů do této údržby ve spolupráci s majiteli pozemků.

„Veřejnost se může nadále vyjadřovat a vznášet své připomínky, dotazy, a to do 31. ledna na sekretariat@mestodobris.cz a následně město plánuje k tomuto tématu další veřejné projednání, jehož termín je stanoven na pondělí 13. února od 18 hodin v dobříšském kulturním domě," informovala Příbramský deník pracovnice městského úřadu Šárka Krůtová za Zdravé město Dobříš.