„Lepšímu fungování obce například pomohlo prodloužení vodovodního řadu, plynofikace, příprava silnic pro položení asfaltu a také zbudování nového osvětlení," podělila se o novinky obyvatelka Obořiště Margit Turková.

Pro ochranu centra obce od záplav má sloužit oprava náběhových zdí Kotenčického potoka.

„Na důležitosti a kráse nabývá i naše přidružená obec Lhotka. I té se dostává stejné péče jako Obořišti. Po opravě je střecha na hasičárně, péče o hezké prostředí je na první pohled vidět i ve středu obce v parčíku, který slouží i dětskému skotačení. Na první pohled jsou bohužel vidět i barbarské zásahy (dříve se tomu říkalo"zlodějna") na obou nových autobusových zastávkách."
Chválu si podle Margit Turkové, která se řadí k obořišťským seniorům, zaslouží odstranění černých skládek okolo obcí a jejich osázení stromky. Tím se obce napojují na rekreační nebo podnikatelské zóny, které se rozvíjejí v okolí.

Ani ve sportovním odvětví obyvatelé Obořiště nezahálejí. „Naše sportovní organizace se může chlubit zvelebením sportoviště, konkrétně opravou zastřešení, kabin a sociálního zázemí a zejména vybudováním víceúčelového hřiště. My už můžeme sporty jen zpovzdálí sledovat. Konečně uvidíme, co je to fotbálek, florbal, nohejbal i tenis. A kdoví, zda právě zde nevyroste budoucí světový šampión… A my to vše uvidíme přes okno z útulné klubovní místnosti, kde se v letním období budou konat naše posezení. Pro své potěšení a pro pobavení sousedů provedeme Českou besedu anebo „kántry" tance. Je to pro nás svým způsobem sportovní činnost, jako je pro ty mladší letní Obořišťský lachtan," říká Margit Turková k akci, při níž už 3. rokem zápolí lidé všech věkových kategorií ve třech disciplinách: běh okolo vesnice, jízda na bicyklu (cca 15 km) a plavání v bazénu.
Nejbližší venkovní akcí v Obořišti bude zřejmě pálení čarodějnic a poté dětský den.

„Toužíme po jaru, ale vlastně je to teprve nedávno, co jsme společně oslavili vánoční svátky u stromu na návsi, s dětským vystoupením a také módním ohňostrojem. Za něj patří díky sponzorům. Nový rok jsme přivítali koncertem Rožmitálské Venkovanky. Již druhý rok nám byl dopřán tento prožitek. Za důstojnost akce i místu, kde se konala, děkujeme opět starostovi Karlu Dlouhému, a věříme, že mluvíme i za všechny účastníky z obce naší i okolních, kteří náš kostel navštívili v počtu tak hojném, že by jablko nepropadlo," dodává k aktivitám Obořiště Margit Turková.