„Dnes v podvečerních hodinách budou odstraněny zábrany a Hailova ulice bude opět průjezdná. Po domluvě s dopravci se autobusy městské i meziměstské dopravy, které jezdí dle běžných jízdních řádů na své trasy a tudy projíždějí, vrátí v pondělí 19. prosince od 12. hodiny,“ sdělila v neděli mluvčí příbramské radnice Eva Švehlová.

O tom, zda je okolí domu opět bezpečné, musel rozhodnout statik. Na stabilizaci objektu se pracuje od říjnové nehody. „Na dům se naistalovala vnitřní ocelová výztuha, přičemž jsou práce jsou prováděny na základě pokynů statika,“ upřesnil starosta Příbrami Jan Konvalinka.

Ze zásahu IZS u zřícené střechy v Příbrami.
Na dělníky spadla střecha opravovaného domu, jeden je vážně zraněn

K pádu větší části konstrukce střechy neobývaného domu došlo v sobotu 29. října v dopoledních hodinách. Trosky zasypaly čtyři dělníky, z nichž jeden utrpěl vážné zranění. Vyprostit jej museli hasiči. Přitom se nějakou dobu nevědělo, kolik pracovníků se v tu chvíli na staveništi nacházelo. Původně se hovořilo až o sedmi lidech. Posléze však stavbyvedoucí potvrdil, že byly zavaleny čtyři osoby.

Během zásahu záchranářů museli rovněž být evakuováni další dva lidé z přilehlého bytového domu. Další pracovníci se nehodě vyhnuli jen díky tomu, že chvilku před zřícením střechy odešli na oběd.

Nakonec se ukázalo, že tři ze zachráněných mužů vyvázli bez viditelné vážnější újmy. Záchranáři je tedy po ošetření mohli ponechat na místě. Čtvrtý muž nicméně utrpěl vážná zranění a byl s úrazem hlavy, hrudníku a kotníku vrtulníkem transportován do motolské nemocnice v Praze.