„Při rekonstrukci se pracovalo nejen na těch věcech, které jsou vidět – jako je nová písečná pláž, venkovní slunečníky s posezením, nová pobytová mola na opalování nad rybníkem, nové lavičky, nově opravený ostrůvek s altánkem a lavičkami a dobrodružnou stezkou vedoucí k němu či nové dětské hřiště, ale úpravy se dělaly i tam, kde to není vidět – uskutečnila se oprava hrází, odbahnění či terénní úpravy. Je tam nový pochozí chodníček kolem rybníka nebo palisády, které oddělují prostor trávníku a vody,“ pospala zásadní změny mluvčí radnice Pavlína Svobodová.

Ilustrační foto.
Skokový pohár ve Zduchovicích přinese vysokou kvalitu

Slunce, písečná pláž, slunečníky a opalovací mola prý s nadsázkou návštěvníci přirovnávají k pobytu u moře. Někteří se vyjadřují v tom smyslu, že si připadají jako u Karibiku a nemají důvod jezdit někam k moři. 

„Vzhledem k tomu, že se letos úspěšně dokončila první etapa revitalizace příbramského přírodního koupaliště Nový rybník, návštěvnost se rapidně zvýšila. Přesná čísla nemáme, protože vstup je zdarma, ale v porovnání s minulou sezonou je zvýšení návštěvnosti markantní. Jak je vidět z přiložených fotografií, léta, vody a krásného počasí si užívají zejména děti. 

Poslední červencový víkend navezli kolotočáři na březnické náměstí několik atrakcí a od pátku začal rej. Hlavní silnici lemovaly stánky. Nejčastěji zde trhovci prodávali hit letošního léta, hračky spinery a klasické pouťové sladkosti.
OBRAZEM: Kolotoče, oldies a spinery, taková byla březnická pouť