Permanentky platí celý rok

Příbram - Z důvodu posunutí termínu zahájení rekonstrukce aquaparku je platnost všech permanentek prodloužena do konce letošního roku. Loni byli jejich držitelé upozorněni na fakt, že platnost všech permanentek na bazén je omezena do 31. srpna 2018. Ta se nyní posouvá až do konce letošního.
 
Sedlčany hledají strážníka

Sedlčany – Městu se víc jak rok nedaří doplnit stanovený počet strážníků městské policie. Do plného stavu stále chybí jeden strážník. V současné době je na tuto pozici vyhlášené výběrové řízení. „Uvidíme, jestli se někdo přihlásí,“ říká místostarosta Miroslav Hölzel. Nicméně podle jeho slov zatím chybějící strážník výrazně nekomplikuje fungování městské policie.

Ilustrační foto
O volby je nebývalý zájem, město vydalo stovky průkazů

Hry a klamy

Příbram – Do prostor Galerie Františka Drtikola se po čtyřech letech v pozměněné podobě vrací interaktivní výstava Hry a klamy, která v sobě kombinuje hru, zábavu i poučení, zahrnuje na sedm desítek exponátů, které jsou přímo určené k vyzkoušení, vyřešení nebo soutěžení. Návštěvníci všech věkových kategorií poznají prostřednictvím her a experimentů běžné přírodovědné a fyzikální jevy, které nás obklopují. Mezi exponáty nechybí experimenty se zvukem, zrcadly, skly a barevnými klamy, takzvaná černá díra nebo rám s tisíci kolíků, do kterého lze obtisknout ruce, hlavu či celé tělo a vytvářet nejrůznější obrazce. Výstava je pro veřejnost přístupná až do 15. února.
 
Petrovice obnoví kašnu

Petrovice – Obnovit provoz kašny na náměstí, která je už čtyři roky bez vody, by chtěli letos v Petrovicích u Seldčan. Hlavním problém jejího provozu byly velké ztráty vody. „V současné době se pracuje na projektové dokumentaci jejího obnovení, zamezení ztrátám vody a zvýšení bezpečnosti, aby děti se v ní mohly cachtat celé léto,“ říká starosta Petr Štěpánek. Na zprovoznění má obec připraveno 350 tisíc korun.

Ilustrační foto
Žena, která ráno porodila a večer utekla, se sama přihlásila policii