V období mezi 25. březnem a 8. dubnem se zloděj vloupal do chalupy v obci Čím. Vzal si odtud velké pákovky, vrtačku, dvě vodní čerpadla a motorovou sekačku. Majitel napočítal škodu za deset tisíc korun. „Další rekreační objekt, kam v tu dobu zavítal zloděj, se nachází v obci Nečín. Zmizely tu potraviny, hygienické potřeby a osm kanystrů s benzínem. Škoda dosáhla téměř 11 tisíc korun," informovala policejní mluvčí Monika Schindlová.

Ilustrační foto.
Interna by mohla být obnovena od července

S výchovou psů majitelům v Dobříši pomůže seminář

Dobříš - Vychovaný pes je bezpečný pes. Tak se jmenuje seminář, který se uskuteční v Dobříši 29. dubna. O pomoc majitelům se základní výchovou psů se zasadila radní Markéta Čermáková, která oslovila strážníky Městské policie Dobříš a ti jsou ochotni laikům poradit. Seminář je zaměřen na problémové chování psů na veřejnosti. Majitel psa bude pod dohledem policejního psovoda prakticky seznámen s nejpoužívanějšími cviky jako přivolání psa a chůzi psa na vodítku a jejich následné využití na veřejnosti. Součástí budou i právní dokumenty, které upravují nejen pohyb psů na veřejnosti, ale i převoz dopravními prostředky. Kvůli omezené kapacitě se může přihlásit pouze 17 lidí s jedním psem. Každému budou odborníci věnovat zhruba půl hodiny. Akce se koná od 9 do 19 hodin v ulici Za poštou.

Práce u skateparku snad neuzavřou areál na dlouho

Březnice - Hojně navštěvovaný skatepark u stadionu v Březnici v tomto měsíci uzavře rekonstrukce, která zahrnuje jeho rozšíření. „Kromě kvality prací budeme požadovat po zhotoviteli co nejkratší dobu, po kterou bude areál uzavřen. Uvědomujeme si, že areál je hojně využíván a věříme, že nová podoba tuto plochu ještě zatraktivní," uvádí v březnickém periodiku starosta Petr Procházka.

Ilustrační foto.
Zákeřný včelí mor se postupně šíří do kraje