„Budeme ho využívat pro čištění jak venkovního, tak vnitřního bazénu. Vysavač je určený pro padesátimetrové bazény, takže ho můžeme využít pro oba úplně v pohodě," řekl Příbramskému deníku ředitel Sportovních zařízení města Příbram (SZM) Jiří Holobrada.

Nákup přístroje ulehčil rozpočet SZM zhruba o tři sta tisíc. „Zaplatili jsme jej z našeho fondu pro nákup nových strojů. Opravy budovy platí město," vysvětlil Holobrada.

Vylepšení se dočkalo i hřiště pro plážový volejbal. Komfort hráčům zajistilo šedesát tun křemičitého písku a nové lajny. „Opravili jsme také betonový stůl pro stolní tenis," dodal ředitel. Nyní také mohou návštěvníci navštívit halu pro florbal či badminton za sníženou cenu.

Během prázdnin se navíc mají vyměnit kotle. Ty slouží už více než dvacet let a jsou nehospodárné. V období výměny kotlů za nové bude proto vnitřní bazén na několik dnů zavřený.

„Zatím ještě neznám ani přesné datum, ani délku trvání uzavření vnitřního bazénu. Pravděpodobně ale půjde o srpnové termíny," uzavřel Holobrada.