„Letošní promítání v letním kině jsme vyhodnotili tak, že nějaký zájem o něj byl, ale záleží hodně na výběru filmů a na základě toho jsme se s ředitelem Sportovních zařízení domluvili, že nebudeme kupovat digitální projektor, protože by vyšel na milión šest set tisíc,“ řekla místostarosta Alena Ženíšková.

Podle vedení města bude ekonomičtější varianta si digitální technologii na promítání půjčovat. Promítat by se tak mělo i v příštím roce. „Dáme nějaký program, mělo by se promítat pravidelněji a projektor se bude na něj půjčovat,“ dodala Ženíšková s tím, že letošní promítání ukázalo, že záleží také hodně na počasí, neboť se jedno promítání překládalo kvůli dešti o týden později.

Nicméně i přes parné léto počasí nepřálo ani další dvěma promítáním, první se konalo večer po Family festu, kdy bylo celý den po několika teplých týdnech chladno a deštivo a návštěvnost posledního promítání animovaného filmu Úžasňákovi 2 navíc kromě chladnějšího počasí poznamenal zřejmě i fakt, že druhý den odpoledne ten samý film promítalo kamenné kino.

Podle města náklady na letošní promítání byly nula od nuly, takže Sportovní zařízení města Příbram podle radnice na promítání neprodělaly. Veřejnost se tak i příští rok může těšit na filmové hity v letním kině, které zřejmě stejně jako letos bude podle slov Aleny Ženíškové promítat souběžně s kamenným kinem.

Slovenská spisovatelka měla besedu v Knihovně Jana Drdy v Příbrami.
OBRAZEM: Beseda s Táňou Keleovou-Vasilkovou v příbramské knihovně
Mezinárodní týden nošení dětí v Pražské ulici v Příbrami.
OBRAZEM: I s dětmi v šátku zažily maminky v Příbrami legraci