Klání začíná ve 13 hodin na návsi blízko jejich zbrojnice a je opravu na co se těšit.

„Každý rok se snažíme disciplíny měnit, a tak máme i tentokrát připraveny nové soutěže. Mohu nastínit, že jsme jednu pojmenovali Sedlákův den, diváci uvidí také akvabely, takzvaně umělecký tanec a myslím, že je pobaví také parodie na olympiádu," naznačil starosta Prosenické Lhoty Petr Červenka.

„Samozřejmě nevynecháme tradiční pití piva na čas. Tato disciplína každý rok program zahajuje a je pokaždé okořeněna nějakým vhodným doplňkem," poznamenal Červenka, který již popáté akci komentuje.

Na otázku, na který ročník nejvíc vzpomíná, reagoval: „Každý pětiboj byl něčím výjimečný. Některý se povedl lépe, jiný hůře. Poslední dva ročníky nás ale pozlobily. Ten třináctý nám celý propršel a vloni se spustil déšť hned po skončení soutěží, takže jsme museli zrušit večerní zábavu."

Na sobotu je předpověď počasí zatím příznivá, takže pořadatelé věří, že program jim po všech stránkách vyjde. „Po skončení soutěží bude následovat taneční zábava se skupinou Čejka band," zve na akci diváky, ale současně i zájemce, kteří budou mít odvahu vyzkoušet si soutěže na vlastní kůži, Červenka.

(mb)