Převážnou část návštěvníků areálu v neděli odpoledne tvořily děti. Ty zdatnější už si buď samy nebo v doprovodu dospělých troufnou na velkou sjezdovku. Kdo ale ještě potřebuje jízdu na lyžích dopilovat nebo se na tento sport vrhnout úplně poprvé, může využít lyžařské školičky, která je součástí svahu.

Mezi značkami na dětské sjezdovce pomalu kličkuje čtyřletá Anežka. Vjíždí do rozevřené náruče instruktorky Kláry Szabové. Ta malou dívku, která stojí prvně na lyžích, chválí. „Už umí obloučky, zabočit, zastavit. Umí všechno, že jo?" usmívá se instruktorka, jedna z pěti, kteří se věnují malému lyžaři vždy hodinu.

Za odpoledne každému z instruktorů „projde rukama" zhruba pět dětí. „Pro rodiče je to lepší, než aby se se svými potomky nervovali. My to zvládneme hravě, děti jsou moc šikovné," neschází energie instruktorce Kláře.

Martin: Líbí se nám otevírací hodiny, můžeme si zalyžovat třeba po škole

Lyžařský svah Padák.

ZASLOUŽENÉ občerstvení po sérii jízd z „velkého" svahu si zasloužili zleva Anička, Bětka a tatínek Martin Noskovi z Bratkovic. Včera vyrazili na příbramskou sjezdovku letos poprvé, protože doposud prý někdo z rodiny marodil. „Jezdíme sem každý rok. Líbí se nám otevírací doba. Můžeme zajet třeba po škole na večerní lyžování. Je fajn, že to máme takhle blízko," nešetří chválou Martin.

Lyžařský svah Padák.

MADLENKA stojí na lyžích asi poosmé. Je vytrvalá a šikovná, což její tatínek Jan Kittrich z Prahy pyšně potvrdil. „Tady je to pro děti ideální. Máme chalupu na Lhotce u Lochovic, takže Padák máme při cestě. V sobotu jsme tu byli úplně poprvé, je to tady super. Na příští týden už máme zamluvené další hodiny lyžování," těší se Jan na příští Madlenčiny lekce.

Kdy vyrazit na sjezdovku Padák?

Lyžařský svah Padák.

pondělí až pátek 16.00 – 20.00 hod.
sobota – neděle, svátky, prázdniny 9.00 – 20.00 hod.
Sjezdovku nyní pokrývá 35 centimetrů technického sněhu. Provozovatelé využívají mrazivých nocí a pravidelně přisněžují.