Za tímto účelem se v prostoru bistra na Novém rybníku konala veřejná diskuze. Nicméně účastníků příliš nedorazilo. Chvíli to dokonce vypadalo, že o hřišti bude diskutovat jen starosta města Jan Konvalinka, ředitel Sportovních zařízení města Příbram Jan Slaba, zastupitelé Renáta Vesecká a Antonín Schejbal a zástupci Sokola.

Nicméně starosta zašel mezi přítomnou mládež a pozval je k diskuzi. Přítomné děti, které často navštěvují areál kvůli nafukovacím trampolínám, pozvání přijaly. „Nejdříve to nevypadalo příliš slibně, ale po zapojení mládeže, která tu byla, vzešlo z jejich hlav poměrně dost zajímavých nápadů na to, jak by hřiště mohlo vypadat,“ řekl starosta města Jan Konvalinka s tím, že například hodně diskutovalo o speciální trampolíně pro parkourové skoky.

Koupaliště Nový rybník v Příbrami.
Areál Nového rybníku se připravuje na zimu

Stavbu hřiště vítá i opoziční zastupitel Antonín Schejbal. „Vznik parkourového hřiště vítám a doufám, že ho podaří brzy postavit,“ řekl po diskuzi.

Parkour je sportovní disciplína, jež usiluje o optimální poměr rychlosti, bezpečnosti a energetické úspornosti při pohybu člověka z jednoho místa na druhé v členitém městském prostředí. Využívá běhu, lezení, skoků a přeskoků a může zahrnovat i další pohyby.

V místě bývalých sprch na Novém rybníku v Příbrami vyrostl rodinný koutek.
V místě bývalých sprch na Novém rybníku vyrostl rodinný koutek