Důvodem jsou podle informace radních schválené méněpráce. O co jde? V rámci rekonstrukce a revitalizace ulice 28. října navrhl totiž zhotovitel prací firma Strabag, že se nemusí budovat takzvaná roznášecí betonová deska v místech, kde bude vystavěno parkoviště s asfaltovým povrchem.

„Parkoviště bude vybudováno na místě, které je vlastně stropem školní kotelny a uhelny. Díky diagnostickému průzkumu se zjistilo, že není potřeba plochu zpevňovat či dělat opatření na rozložení váhy, protože podklad je staticky v pořádku," vysvětlil 1. místostarosta Příbrami Ivan Šedivý. Podle Šedivého je to podloženo výpočty a například také komunikací s Technickými službami, které z daného místa odváží odpad vozidlem značné tíhy. „Část předpokládaných prací se tak nemusí realizovat a dojde k úspoře," dodal místostarosta Ivan Šedivý.

Celková výše úspor se týká dvou položek. Nebude se dělat betonová deska a tím se ušetří asi 475 tisíc. Dalších více než 60 tisíc se nebude muset vynaložit při rekonstrukci chodníku v ulici Politických vězňů, na jeho konci, který ústí do ulice E. Beneše. Tato část chodníku byla opravena v rámci jiného projektu v uplynulých letech. V ulici 28. října se momentálně dodělávají chodníky a chybí tím pádem i mobiliář.