V sobotu jste odehráli skvělý koncert v Rožmitále, který je vaší takřka domovskou scénou. Jaký byl návrat z open air festivalů do klubů?
Rožmitál neměl chybu a návrat do klubů nebo chcete-li vnitřních prostor je zatím velice povedený. Máme pro koho hrát a je poznat, že lidi mají chuť se s námi bavit. To je hlavní.

Během koncertu zazněly především songy z vašeho debutového alba Pravá tvář a také jeden z nejstarších songů Divokej Joe a novinka letošního roku Nejsi Anděl. Co o těchto skladbách můžete říct?
Divokej Joe je píseň, kterou budeme prezentovat pouze z recese, protože se celkem vymyká všem našim představám a cílům a hlavně vznikla během deseti minut na zkoušce. Takže podle toho taky působí (smích). Naproti tomu Nejsi anděl je skladba, kterou se rozhodně prezentovat chceme a dáváme jí najevo novou tvorbu, na kterou se můžou lidé z naší strany připravit.

K singlu Nejsi anděl jste právě natočili videoklip. Kde natáčení probíhalo a jaké je hlavní téma klipu?
Natáčeli jsme v celkem příjemných prostorách kovošrotu a na uzavřeném letišti.Videoklip nemá děj ani téma, jelikož text písně je jednoznačný. V záběrech jde především o energii v její interpretaci.

Co vás při samotném natáčení nejvíce překvapilo a naopak, co bylo pro vás nejnáročnější?
Celé natáčení bylo hlavně fyzicky velice náročné. Například první den jsme točili od osmi hodin večer do tří hodin do rána při teplotách kolem nuly. Hlavním překvapením pro nás byla ochota a vstřícnost ředitele kovošrotu Milana Hrocha, která se v dnešní době jen tak nevidí. Na vše ostatní jsme byli připraveni. (smích)

V klipu jste se dokonce proletěl helikoptérou…
Je to tak, ale vrtulník nemá v klipu žádnou zásadní roli, je to spíše zpestření.Více se však dozvíte v samotném díle.

Kdy videoklip představíte fanouškům?
Máme hotovou náhledovou verzi, ale bude potřeba udělat pár úprav. Premiéra je naplánovaná na říjen 2013, přesnější datum bohužel zatím nevíme.

Na čem v současné době pracujete a co chystáte?
Připravujeme nový materiál pro nadcházející CD, řešíme propagaci klipu, která bude nyní velice důležitá a také v kapele nastane veliká změna, ale to je zatím tajné.

Kde vás fanoušci v nejbližší době uvidí?
Hrajeme prakticky každý víkend do konce roku a vidět a slyšet nás můžete téměř po celé republice. Veškeré informace a aktuality naleznete na našem webu www.handgrenade.cz, facebooku či na na stránkách www.bandzone.cz/handgrenade .