„Vzhledem k velmi špatnému technickému stavu kanalizace i vodovodu v těchto ulicích je rekonstrukce nezbytná,“uvedl starosta Příbrami Josef Řihák.
Vlastní práce jsou rozčleněny do čtyř etap, ve kterých budou uzavřeny jednotlivé komunikace.
První etapa, která začala 19. května a potrvá do 14. července, zahrnuje uzavírku ulice Mariánské údolí od Václavského náměstí až po křižovatku s ulicí Na Valešince a pravou část náměstí Dr. J. Theurera (ve směru nahoru).
V rámci druhé etapy bude od 7. července do 25. srpna uzavřena levá strana náměstí Dr. J. Theurera až po vchod do budovy Střední průmyslové školy v Příbrami v Hrabákově ulici. Dále bude do 1. září neprůjezdná ulice Na Valešince, jako součást výkopů přidružené stavby. V tomto období bude pro řidiče kvůli zajištění bezproblémové dopravy otevřena Dlouhá ulice v obou směrech.
Třetí etapa počítá v časovém úseku od 18. srpna do 6. října s kompletním uzavřením ulice Mariánské údolí v celé délce a části Hrabákovy ulice od vchodu do střední průmyslové školy až po vodojem. V poslední etapě bude vozovka uzavřena od vodojemu po křižovatku s Balbínovou ulicí ve dnech od 29. září do 3. listopadu.
Všechny termíny se mohou v období realizace stavby posunout, proto budou aktuální informace k dispozici na vývěsce na domu číslo 176 v ulici Mariánské údolí.
Firma provádějící opravu kanalizace položí po ukončení výkopů i nový povrch všech komunikací.