Na jarních jarmarcích bývá tradičně největší zájem o výpěstky zahradníků a výrobky cukrářů. „Během dopoledne se prodalo 1 300 zákusků, což bylo o něco více než loni. Nejvíc na odbyt šly malé zákusky, konkrétně věnečky, macešky a větrníky,“ uvedla učitelka odborného výcviku Jana Květová. U zahradníků byl největší zájem o bazalku, majoránku, rajčata, papriky, dýně různých druhů a balkónové květiny.

Návštěvníci si dále mohli zakoupit mimo jiné brambory, mošty a různé sirupy nebo keramiku a svíčky od poskytovatele sociálních služeb Zámek Nalžovice. K dispozici byly párky, klobásy, sladké i slané palačinky, štrúdly, studené a teplé nápoje. Zájemci si mohli u dobrého jídla a pití posedět přímo v areálu učiliště nebo ve školní restauraci, která opět připravila speciální menu.

K jarmarkům tradičně patří i komentovaná a hudbou doprovázená přehlídka slavnostních rób a účesů, které žákyně učebního oboru kadeřník vytvářejí přímo ve školním kadeřnictví. Žákyně v rolích modelek představily na červeném koberci jak klasické, tak extravagantní oblečení a účesy, s nimiž uspěly na různých celorepublikových soutěžích.

„S průběhem jarmarku jsem byl spokojen a jsem rád, že se tyto akce pozvolna stávají tradicí a řada lidí je navštěvuje pravidelně. Letos bylo dobré, že se oproti minulým ročníkům netvořily fronty. Dříve se hned po zahájení jarmarku nahrnulo do areálu spousta lidí, ale nyní chodili průběžně celé dopoledne. Už totiž vědí, že výrobků i výpěstků máme dost a na každého se dostane,“ poznamenal ředitel SOU Sedlčany Jiří Kolín s tím, že prodej sadby v zahradě i nadále pokračuje.

Foto kapely Čechomor.
Čechomor se na svoji sedlčanskou premiéru velice těší