Komplikací při rozhodování zástupců města o požadované dotaci 300 tisíc korun byl i pětitisícový dluh pořadatelů rally vůči Sportovním zařízením města Příbram. Po dlouhé diskuzi se zastupitelé shodli na tom, že letošní ročník podpoří sto tisíci.

Zhruba třicet lidí bez domova nebo v nouzi bude moci přijít pro pomoc a radu do nového centra na Rynečku v Příbrami. Slavnostní otevření se uskutečnilo v pondělí dopoledne.
Příbramská noclehárna: kdo nebude mít peníze, přespí na židlích

Podobné emoce v otázce peněz pro rally se daly očekávat při pondělním zastupitelstvu, kdy se jednalo o dotaci 200 tisíc korun pro rally, ale nebylo tomu tak. Ve svém postoji ochladl i zastupitel Petr Větrovský za ČSSD, jenž se v květnu ohradil proti kolegy navrhované dvousettisícové dotaci kvůli pouhé komerčnosti akce. „Přehodnotil jsem to, auta mám rád, sešel jsem se s organizátory, dostal jsem informace, které jsem chtěl, takže navrhuji dát jim dalších 100 tisíc, aby měli těch požadovaných 200," vyjádřil se.


Místostarosta Václav Švenda z TOP 09 závody znovu podpořil informací, že dluh příspěvkové organizaci je již splacen a požádal kolegy o přehodnocení postoje. „Rally je přínosné tím, že přiláká turisty, tím se město propaguje," řekl. Návrh na sto tisíc korun prošel.

Příbramský půlmaraton 2017.
Příbramský půlmaraton má nový rekord, drží jej David Gerych