Po úvodu akce vystoupila hudební dvojice PiňaKoláda. Díky spolupráci s TV Šlágr jsou Soňa a Pavla tak populární, že mají koncerty zamluveny až rok předem. Pro sedlčanský domov seniorů si PiňaKoláda čas ale našla. „Děvčata si nad naším zařízením vzala patronát. Nejsou u nás poprvé, mají nás rády a my je. Dali jsme jim to najevo i dárkem v podobě koláže fotografii z minulých návštěv," poznamenala ředitelka domova Jaroslava Kocíková. Když v sále jídelny zazněla poslední porce písniček, Pavla ještě obešla s harmonikou klienty v pavilonech, kteří nemohli do jídelny přijít. Zahrála jim a povídala si s nimi. Soňa sledovala další dění v sále.

Následovaly ukázky sestav nejmladších, ale velmi nadějných cvičenců sedlčanského Studia Dvojka, kteří jsou ve své kategorii na špičce aerobiku v České republice.

Mladí povzbuzovali při sólových ukázkách svoje kamarády s takovým nadšením, že nic podobného zřejmě zdi jídelny ještě nepamatují. Poté na sebe strhli pozornost školáci z Chlumu. Tančili, recitovali. Díky kostýmům, pohybovým kreacím a playbacku žáci také parodovali například Helenu Vondráčkovou, Karla Gotta, Dana Nekonečného a další osobnosti šoubyznysu.

O půl hodiny později vyhlásila ředitelka Jaroslava Kocíková výsledky ankety o nejlepšího pracovníka.
Třetí nejvyšší počet hlasů získali shodně zaměstnanci domova seniorů – sociální pracovnice Inka Skalická a její manžel Jaroslav, jehož pracoviště je na recepci. Na druhé místo oblíbenosti vynesla anketa vedoucího stravovacího úseku Václava Čížka. Fanfára zazněla pro celkového vítěze – účetní Marii Janečkovou, kterou nejeden klient považuje za sluníčko domova.

Ve venkovním altánu také vládla dobrá nálada. Na harmoniku vyhrával Jan Kotrbáček. Neměl to právě lehké, protože doslova k nosu se mu nesla libá vůně prasátka na rožni. Přístřešek vyřešil deštivé počasí a při písničce a porci pečínky se sedělo posluchačům na lavicích také příjemně.

V jídelně zatleskali nadšeně diváci dovednostem psů a jejich tanečkům. Čtyřnozí účinkující na malém prostoru předvedli maximum.

Kolem 15. hodiny zkřížili zbraně šermíři ze sedlčanské skupiny Corpusbellatores.

Orientální tance a potom hudební produkce muzikanta z Kosovy Hory Jiřího Němečka udělaly v podvečer tečku za letošním Dnem domova, při kterém toto krajské zařízení s kapacitou kolem 300 lůžek otevřelo své prostory také veřejnosti i jejich případným dotazům. 

Marie Břeňová