„Předpokládáme, že nový kamerový bod se vybuduje na základě aktuálních statistik trestné činnosti v Příbrami na Březových Horách na náměstí J. A. Alise. Březové Hory nejsou v současné době monitorovány žádnou z patnácti kamer. Novou kamerou budou monitorována veřejná prostranství, kde jsou vedle velkého pohybu osob i parkovací plochy, kde často ke krádežím věcí z vozidel dochází," řekl starosta Příbrami Josef Řihák.

Hlavním cílem rozšíření kamerového systému je především snížení kriminality v monitorované oblasti, zvýšení bezpečnosti občanů ve sledované části a zamezení výtržností a vandalismu. Rozšíření kamerového systému patří do Koncepce prevence kriminality města v období 2012 až 2015.

S rozšířením kamerového systému souhlasí také občané. Ti se pro zvýšení počtu kamer vyjádřili v anketě v letech 2009, 2010 a 2011. Velká část respondentů je pro zvýšení kamerových jednotek a lidé si také myslí, že kamerové body zvyšují bezpečnost ve městě. Velké procento obyvatel Příbrami by totiž podle radnice chtělo umístit kameru do místa svého bydliště.