„Člověče, nezlob se je hra určená téměř pro všechny věkové kategorie a hodně lidí se baví hraním stolních her a tak jsme se rozhodli zkusit uspořádat turnaj,“ přiblížil myšlenku, proč turnaj pořádat, hlavní pořadatel a také rozhodčí celého turnaje David Černý.

Po ukončení registrace proběhlo seznámení hráčů s formátem turnaje a došlo k vysvětlení pravidel. Poté na třech stolech odehráli hráči tři hry a podle výsledků byli čtyři hráči vyřazeni a osm postoupilo k semifinálovým stolům. Semifinále probíhalo vyřazovacím způsobem, po jedné hře vždy vypadl jeden hráč od jednoho stolu. Dva hráči, kteří od každého stolu zůstali, postoupili do finále. To se hrálo pouze na jednu hru, takže hráči museli použít všechny své znalosti a um, aby dokázali vyhrát.
Po 15. hodině došlo na vyhlášení výsledků. První místo získal Josef Bouše ml., na druhém skončil Denis Kasper, třetí místo obsadil Vojtěch Brož a 4. místo připadlo Petrovi Jurasovi. Všichni pochází z Narysova.

I přes relativně malou účast, na které podle pořadatelů měla vliv i doba konání turnaje, počítají narysovští hasiči s dalším ročníkem. „Chtěli bychom udělat další ročník, ale zřejmě ho přesuneme do zimních měsíců, aby lidé měli více času se zúčastnit a napracovali třeba na zahradách. V tomto případě tak trochu zvítězilo naše nadšení turnaj uspořádat, než čekat na podzim nebo zimu,“ dodal na závěr David Černý.

Zahajovací koncert
Dvořákův festival přiblíží i dvořákovská místa
Ze slavnostního otevření nového skateparku ve Starém Rožmitále.
OBRAZEM: V Rožmitále otevřeli nový skatepark

Klára Ctiborová