Na únorovém jednání zastupitelstva se projednávala také žádost Společnosti občanů a přátel Březových Hor o zřízení místního osadního výboru. Překvapení se nekonalo. Koaliční zastupitelé demokratických stran jeho zřízení nepovolili. Zajímavé rozhodnutí!

Občan nabídne městu, že bude zdarma pracovat a pomůže tak úředníkům, a vedení města to odmítne. Co vede zastupitele k tomu, že nechtějí nabízenou pomoc od občanů? O tom se můžeme jen dohadovat. Možná nechtějí, aby nikdo neviděl do finančních transakcí. Nebo aby po vedení města nikdo nic nechtěl. To se ale město mýlí. I přes to, že osadní výbor na Horách nebude, na vedení města přijdou požadavky na investice do rozvoje této části města.

Úředníci se nějaké požadavky už dozvěděli na setkání občanů s vedením města, které proběhlo 5. března tohoto roku. Kolem tohoto bodu se rozvinula zajímavá diskuze. Zatím, co opoziční zastupitelé zřízení podporovali, koaliční byli opačného názoru.

Radní Poulíček řekl, že katastr Březových Hor sahá až na náměstí 17. listopadu. Nemá pravdu! Katastr Březových Hor sahá až do míst, kde je III. poliklinika. Do katastru patří celé Březohorské sídliště i bývalý ZÚNZ a celé sídliště Drkolnov. Každý zastupitel, natož radní, by měl znát katastry města. Dost často se totiž na zastupitelstvu jedná o prodeji pozemků na určitém katastru. Zastupitelé by měli vědět, v kterých místech pozemek je.

Zajímavou informaci také řekl první místostarosta a ředitel pečovatelské služby MUDr. Šedivý. Prohlásil, že Březové Hory nebyly Královské horní město ale Císařské horní město. Nevím, kde pan místostarosta získal tuto informaci, ale není to pravda! Březové Hory byly Královské horní město! Je smutné, že dlouhodobý místostarosta nezná dějiny města!

Vladimír Srnka, Březové Hory