Studii vypracuje architekt Robert Hofman za 75 tisíc korun. Vedení města zároveň chce zároveň na stavbu uplatnit dotaci ve výši devadesáti procent.
Nedostatek parkovacích míst trápí řidiče i v dalších částech města. Dalších sto míst by mělo tento rok přibýt u nemocnice.

Po nových stáních volají i obyvatelé Drkolnova. Projekt v této oblasti je podle místostarosty rozpočtován na mnoho desítek milionů korun, takže je zatím mimo současné možnosti města. V úvahu podle radních zatím připadá výstavba první fáze.

„Dát někam zatravňovací dlaždice, to není jen tak. Předpisy pro tyto úpravy se neustále zpřísňují. Každopádně budeme po Příbrami hledat možnosti, kde za poměrně zanedbatelný peníz dá nalézt možnost parkovacích ploch," argumentoval radní Václav Dvořák.

Co se týče Křižáku, tak město stojí na jednom bodě, což je výkup pozemků. Podle starosty Jindřicha Vařeky by byla řešením i směna pozemků, přičemž by se to týkalo tisíců metrů čtverečních.

To se týká i lokality v Rožmitálské, kde se nachází garáže. Vedení chce toto místo revitalizovat. Místa by pak mohla sloužit například i pro parkování.