Mezi mladými francouzskými kuchaři a číšníky byla v Příbrami  dvacetiletá  studentka Cassandra Karioudja. Deníku odpovídala na otázky.

Jaký obor studujete?

Studuji hotelnictví a restauratérství.

Jak dlouho studujete?

Studuji čtvrtým rokem. Mám výuční list v oboru číšník, servírka. Teď studuji další dva roky, abych měla maturitu.

Co jste se už naučila?

Vím například, jak se v kterém typu restaurace servíruje, naučila jsem se jaké jsou speciality v různých zemích, jaké se vyrábějí koktejly. Věnovali jsme se i prodeji.

V jaké oblasti byste chtěla pracovat?

Hotelnictví mě zajímá méně, chtěla bych pracovat spíš v oblasti obchodu. Pro mě je nejdůležitější kontakt s klienty.

Jste na takové akci poprvé a jak se vám v Čechách líbí?

Na podobné stáži jsem byla už ve Skotsku. Tady v Čechách jsem poprvé. Líbí se mi tu, Češi jsou sympatičtí. Dostalo se nám tu opravdu vřelého přijetí.

Jaké jídlo jste u nás jedla a chutnalo vám?

Nejvíc mi chutnala hned první večeře, řízek s bramborami.

Lea Enenkelová