Informační portál pro příbramské rodiče www.pribramdetem.cz vznikl na začátku roku 2012 a naleznete zde nejen přehled akcí pro děti i rodiče, seznam hřišť a heren nebo třeba mateřských škol, tipy na výlety s dětmi, ale například i výpis aktuálních slevových akcí v příbramských supermarketech.

„Nápad se mi zrodil v hlavě po narození syna. Po pár měsících jsem začala hledat, co bychom spolu mohli podnikat. Přišlo mi, že je hrozně složité se k informacím dostat. Připadalo mi, že hodně rodičů o spoustě možností, co se dá v Příbrami podnikat, neví. A to je podle mě škoda. Uplatnila jsem svou nástěnkářskou vášeň a vytvořila základní podobu webu," říká Hana Čechová, zakladatelka internetové stránky.

„Na přelomu tohoto roku jsem si uvědomila, že pokud má pribramdetem.cz žít, musí nás na něm pracovat víc. Proto jsem oslovila Katku Lobodášovou, která provozuje v Příbrami Lesní klub Kopretina, a nabídla ji vzájemnou spolupráci. Ta trvá dodnes. Díky ní ožil i facebookový profil, který úspěšně nabírá stále více fanoušků. Ti jsou tak informování o všech aktualitách hned po jejich zveřejnění," doplňuje.

Novinky na web shánějí obě správkyně portálu buďto cestou „tam-tamů" – obě jsou maminky na mateřské dovolené – nebo prostřednictvím internetu. Samy oslovují organizace, které pořádají akce pro děti. „Párkrát se nám stalo, že nám někdo poslal informace o plánované akci, ale zatím to bohužel není pravidlem. Velmi by nám to usnadnilo práci," objasňuje Hana Čechová.

Do budoucna by tvůrkyně pribramdetem.cz chtěly rozšířit web o další témata, především o informace týkající se pravidelných aktivit pro děti starší šesti let. Plánují přidat informace o restauracích a jídelnách, kam je možné v Příbrami zajít na jídlo i s dětmi bez zbytečných nervů. Doufají, že se jim již brzy podaří zprovoznit sekci o nápadech, co je možné s dětmi a pro děti tvořit doma.

Chtěly by se věnovat i školám a školkám a jejich představení rodičům – aby byli lépe informováni, jak v jednotlivých zařízeních k dětem přistupují. Plánují zmapovat i zdravotní péči pro děti – aby rodiče na stránkách mohli jednoduše najít potřebné kontakty a informace.

„Odstartovali jsme i možnost inzerce na stránkách. Důvod je samozřejmě finanční. Zatím web provozujeme se ztrátou. Můj sen je vybudovat fungující portál, který bude moci poskytnout několika matkám na rodičovské částečné úvazky, protože těch je na trhu práce zoufale málo. A práce na webu pribramdetem.cz je pro matku na rodičovské vlastně jen zúročení všeho, co se kolem ní děje," uzavírá Hana Čechová. Radka Pružinová