Spousta lidí už služeb těchto a dalších neziskovek využívá, ale větší procento o jejich činnosti vůbec nic neví. To byl podle ředitele Farní charity Příbram Jiřího Kaly důvod k uspořádání veletrhu neziskových organizací, který přesně za týden (v úterý 27. října) v estrádním sále příbramského kulturního domu od 11 do 19 hodin představí práci jednotlivých organizací. Každá tu bude mít svůj stánek a kromě toho nebude chybět ani zajímavý doprovodný program.

„Moje kolegyně z aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi se rozhodly, že by bylo dobré, aby se obyvatelé Příbrami, děti ze škol, studenti dozvěděli, jak fungují neziskovky v Příbrami, nejenom naše charita," říká ředitel Farní charity Kala k akci, která má nejen osvítit veřejnost, ale i studenty sociálních oborů a zároveň rozšířit okruh klientů.

„Charitě se dost často stává, že jsou lidé mile překvapeni, jaké služby nabízíme. Pravidelně máme každý týden den otevřených dveří v našem denním stacionáři a přicházejí lidé, kteří o našich službách dlouho netušili. Přitom jsme tady už několik let. Asi je na čase dát o sobě víc vědět," míní Jiří Kala.

Které neziskovky najdete na veletrhu:Partnery veletrhu jsou neziskové organizace: Alka, NZDM Bedna, Magdaléna PB, Dům dětí a mládeže Příbram, ADRA, Domov Březnice, Domov Svatý Jan, KROK, Nalžovický zámek, 
ProFem Příbram, Domov pod Hrází, Stéblo, Český červený kříž Příbram, Junák a další…