Radní vyjádřili spokojenost nad tím, že se podařilo najít peníze na spolufinancování tohoto projektu. Nová školka má vyjít na více než 11 milionů korun a osmdesát procent půjde z dotace, což představuje téměř devět milionů korun.

„Spolufinancování projektu z rozpočtu města odpovídá částce 2,2 milionu korun. Skutečná výše spolufinancování bude pravděpodobně nižší vzhledem k tomu, že po realizaci zadávacího řízení se předpokládá nižší vysoutěžená cena za realizaci zakázky," dodává radní Molnár.

Zahájení stavby je naplánováno na duben a dokončení v září. Díky dalším 36 místům, které nová školka pro děti nabídne, pokryje Příbram poptávku ze strany rodičů, což se v mnoha jiných městech nedaří. Navíc již nyní příbramské školky suplují nedostatečné kapacity v mateřinkách v okolních obcích.

Na potřebu školky s waldorfskou výukou poukázala anketa před otevřením nové mateřinky v Žežické ulici. Radnice tehdy čelila nátlaku rodičů bojujících za alespoň jednu třídu s alternativním přístupem. Dvě třídy v nové mateřince měly být podle původních plánů města rozděleny na waldorfskou a klasickou. Přesto čísla hovořila podle radnice jasně. Počet zájemců o klasickou výuku údajně jasně převažoval. Město se ale tehdy zřízení waldorfské školky do budoucna nebránilo a dostálo svým plánům. Problém ale mohou rodiče vidět v umístění nové waldorfské školky, kterou si mnozí rodiče přáli právě v okolí drkolnovského sídliště a ne v centru, kam budou muset s dětmi a pro děti dojíždět. (kh, maja)