Nové parkoviště bude mít celkem 122 parkovacích míst, osm z nich je určených pro handicapované motoristy. „Přestože se bohužel nepodařilo nalézt jakýkoliv dotační titul, který by nám pomohl toto parkoviště financovat, rozhodli jsme se jej realizovat výhradně z vlastních finančních prostředků,“ přiblížil starosta Jindřich Vařeka s tím, že parkoviště vzniká v místech, kde předchozí vedení města uvažovalo i stavbě parkovacího domu. Ten by měl vzniknout u autobusového nádraží. 

Nejstarším sedlčanským tenistou je téměř 82letý Zbyněk Jetel.
Překročil osmdesátku, na kurtech bývá od jara do podzimu


Součástí projektu je i vybudování točny pro autobusy MHD, nová zastávka bude stát přímo před nemocnicí. Město totiž současně plánuje i protažení některého ze spojů až k nemocnici. „Jsme si vědomi, že zaparkovat právě u nemocnice je v současné chvíli doslova horor. Výstavba této nové parkovací plochy by tak měla mnoha lidem ulehčit život,“ uvedl příbramský místostarosta Václav Švenda.

 

Sídliště Křižáky v Příbrami.
Zastupitelé jednali o MHD, pozemcích, ale i o bezpečnosti na sídlišti


Náklady na výstavbu přesáhnou částku devět milionů korun. Pokud vše půjde podle plánu a klimatické podmínky při výstavbě budou příznivé, parkoviště by řidiči mohli začít využívat v únoru příštího roku.