„Osobně mám streetart rád a věřím, že legální prostor je v každém případě krok správným směrem. Jsem moc rád, že mi vedení města vyšlo vstříc. Dále bych chtěl poděkovat řediteli Sportovních zařízení města Příbram Janu Slabovi, který vznik tohoto projektu ve skateparku umožnil,“ řekl Antonín Schejbal.

Od realizace legální graffiti stěny si Schejbal slibuje mimo jiné i snížení počtu případu sprejerství ve městě. Jeden takový případ nedávno řešil městská policie na Březových Horách.

Lávka na ostrůvek části návštěvníkům přijde až příliš adrenalinová.
Lávka na ostrůvek na Novém rybníku se dočká změny

„V neděli 3. listopadu kolem osmé hodiny ranní hlídka Městské policie Příbram v rámci kontrolní činnosti zaznamenala podezřelou osobu na nádvoří Msgre. Korejse na Březových Horách. Dvaatřicetiletý muž byl na místě hlídkou MP zadržen a s důvodným podezřením ze spáchání trestného činu sprejerství předán Policii České republiky,“ uvedla mluvčí města Eva Švehlová s tím, že v letošním roce město obecně zaznamenalo větší počet projevů vandalství.

V zimě byl například poškozený altán na ostrůvku na Novém rybníku, v létě pak další vandal poškodil sochu sv. Václava na Václavském náměstí nebo utrhl nohu Kozorohovi na sousoší na náměstí 17. listopadu.

Kromě graffiti stěny Antonín Schejbal aktivně podporuje i další projekty pro mládež jako například vybudování parkourového hřiště a nové trampolíny v areálu Nového rybníka.

Parkourové hřiště. Ilustrační foto
Město chce vybudovat parkourové hřiště na Novém rybníku